מדוע כבש שום הוא כלי מטבח הכרחי?
מכבש שום הוא כלי מטבח שניתן להשתמש בו כדי לכתוש שיני שום, מה שמקל הרבה יותר על הכנת המנות.
מכבש שום הוא כלי מטבח שניתן להשתמש בו לכתוש שיני שום. זה מקל הרבה יותר על הכנת מנות, כמו גם חוסך זמן במטבח. מכבש שום מושלם למי שלא אוהב את ריח השום הטרי על הידיים והבגדים או למי שמתקשה לקלף ולקצוץ את השיניים בעצמם.
מכבש שום הוא כלי מטבח שניתן להשתמש בו כדי לכתוש שיני שום ולחלץ את המיץ. זהו כלי מטבח הכרחי מכיוון שהוא מאפשר שימוש קל, מהיר ונקי בשום ללא צורך לקלף או לקצוץ את השיניים מראש.
מכבש שום הוא כלי מטבח שניתן להשתמש בו כדי לסחוט את המיץ משיני שום טריות. הם ידועים גם כ'מכונות שום' או 'מכבשי שום'. מכבשי שום עשויים לרוב מפלדת אל חלד, אלומיניום או פלסטיק. ישנם סוגים רבים ושונים של מכבשים בדרגות קושי שונות בשימוש בהם.
היתרון העיקרי בשימוש במכבש שום הוא שאינו דורש קילוף או קיצוץ מראש כמו שעושות שיטות אחרות – מה שחוסך זמן ואנרגיה!
1. חומר מכבש השום
מכבש שום הוא כלי מטבח הלוחץ שיני שום כדי לחלץ את המיץ והטעם שלהן.
החומר הנפוץ ביותר עבור העיתונות הוא מתכת, אך חלק מהדגמים עשויים מסיליקון או חומרים אחרים.
ישנם שני סוגים של מכבשי שום: אחד עם פלטה מחוררת ואחד עם פלטה לא מחוררת.
החומר של מכבש השום הוא שיקול מרכזי בבחירת קולפן שום. נירוסטה היא החומר הטוב ביותר עבור מכבש שום מכיוון שהיא עמידה ולא מגיבה עם השום.
2. עיצוב וגימור של כבש השום
כותשת השום היא מכשיר המשמש לכתוש שיני שום. זה יכול להיות עשוי מכל חומר אבל רובם עשויים ממתכת. העיצוב והגימור של איל השום הוא גורם חשוב באיכות השום הכתוש.
עיצוב טוב למכתש השום צריך להיות מסוגל להתמודד עם מספר רב של ציפורניים בקלות, שיהיה לו מקום קטן לאחסון, ובעל משטח חלק לניקוי קל. הגימור לא אמור להשאיר קצוות חדים או פינות שעלולות לחתוך אצבעות בעת הטיפול במכשיר.
מכבשי שום הם כלי מטבח המשמש לכתוש שיני שום. למכבש השום מיכל מחורר מצויד בלהבים המשמשים לכתוש השום.
מכבש שום יכול להיות עשוי מחומרים שונים כגון מתכת, פלסטיק או עץ. יש אנשים שמעדיפים מתכת כי היא עמידה יותר ואינה נשברת בקלות. עם זאת, פלסטיק או עץ נבחרים לעתים קרובות בשל המשיכה האסתטית שלו.
עיצוב מכבש השום משתנה גם בהתאם לחומר המשמש לייצורו. למכבשי מתכת יש בדרך כלל להבים חדים בקולפן ואילו למכבשי פלסטיק יש עיצובים בעלי מרקם על הידית לאחיזה ושליטה טובה יותר במהלך השימוש.
3. גודל מכבש השום
מכבשי שום הם מרכיב יסוד במטבח לכל מי שמבשל עם שום. הם משמשים לטחון שום במהירות ובקלות. גודל מכבש השום חשוב כי הוא משפיע על כמות השום שניתן להכניס למכבש בבת אחת.
מידה קטנה יותר תוכל להכניס יותר שן שום בבת אחת, בעוד מידה גדולה יותר תוכל להכיל רק שן אחת או שתיים בכל פעם.
גודל מכבש השום חשוב כי הוא יקבע כמה שום תוכל להתמודד בבת אחת. אם אתה לא רוצה לקלף הרבה שום, אז עדיף גודל קטן. אבל אם אתה רוצה לקלף הרבה שום, אז לך על גודל גדול יותר.
4. מספר שקעים באזור הלהב של קולפן השום
כותש שום הוא מכשיר המשמש לכתוש שיני שום לעיסה. כותשות השום זמינות בצורות ובגדלים שונים, כאשר הנפוצים ביותר הם אחד משני הסוגים: עיצוב זקוף או אופקי.
ארבעת השקעים באזור הלהב של קולפן השום עלולים להיגרם מטיפול לא נכון או שימוש לא נכון בו. ניתן לתקן אותו באמצעות קובץ מתכת כדי להסיר קצוות חדים.
התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית כן או לא. הכל תלוי בסוג קולפן השום שיש לך. אם יש לך כותש שום, אז מספר השקעים באזור הלהב לא משפיע על איכות הקילוף. עם זאת, אם יש לך קולפן שום, אז זה כן משפיע על איכות הקילוף.
תגובות אחרונות